Бележитият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд заяви, че неговият бивш съотборник Кристиано Роналдо е успял да извърви пътя от това да се държи като шоумен до истинското величие.

Снощи португалецът вкара гол №500 в своята кариера при успеха с 2:0 над Малмьо в Шампионската лига снощи, като изравни Раул с 323 гола като голмайстор на всички времена за Реал Мадрид.

Това накара Фърдинанд да си припомни сезон 2003/2004 година, когато Роналдо пристигна в Юнайтед още като тийнейджър. „Когато той дойде в Манчестър Юнайтед, беше един шоумен. Искаше да си покаже финтовете, да видят хората колко е добър и да разминава пазачите си, правеше си шеги с крайните защитници“, каза бившият английски национал.

„После обаче той проумя, че важното е крайният продукт и за да стане най-добрият футболист в света, вече се концентрира само върху вкарването на головете или изработването им. Стараеше да се оказва влияние върху хода на мачовете. Той сам се принуди да стане такъв човек.“

„Винаги се е труден неуморно сезон след сезон и постоянно вдигаше летвата. Точно това го прави велик“, завърши Фърдинанд.