Крилото Аднан Янузай започва лека-полека да намира своя път в Реал Сосиедад. Белгийският национал обаче категорично все още не се отърсил от тежкото наследство, което периодът му в Манчестър Юнайтед под ръководството на Луис ван Гаал.

В интервю за „Дейли Мейл” 22-годишният играч признава, че тактическите изисквания на холандеца не са се нравели на доста от играчите в тогавашния състав на „червените дяволи”.

„Беше трудно за някои от тях, виждаше се доста от момчетата не се наслаждаваха на футбола. Аз бях раздразнен като повечето от тях. Виждаше се, че не бях онзи Аднан, който бях през дебютния си сезон”, каза футболистът.

„Понякога гледах от трибуните. Тренирах, а той ме оставяше извън групата, трудно е за младо момче.”

„Не бях единствен. Като футболист, ако мислиш много за това, което трябва да правиш на терена, никога не е добре. Трябва да играеш инстинктивно. При Ван Гаал, когато топката дойдеше у теб, трябваше да спреш и да се замислиш: „Какво трябваше да правя сега? Не мога да загубя топката.”

„Така нямаш същата свобода. Един млад играч има нужда от увереност, да ти казва да излизаш и да забавляваш хората. С Ван Гаал играехме с бави пасове. Това не беше този Юнайтед, който обичайно печелеше титли и мачове. Преди отборите идваха на „Олд Трафорд” изпълнени със страх. Аз имах чувството, че вече всички идват и си мислят, че могат да ни победят лесно”, допълни Янузай.