Шефовете на Премиър лийг не одобряват амбициозния план за промени в английския футбол, в основата на който стоят Ливърпул и Манчестър Юнайтед. По-рано днес Daily Telegraph разкри намеренията на двата клуба за драстични изменения в първенството, свързани с редуциране на участниците в първенство, отмяна на Купата на Лигата и т.н.

"Видяхме медийни публикации от днес, свързани с реконструкция на футбола в страната. Английският футбол е най-гледаният в света и има оспорвано, динамично и интересно първенство, което привлича интерес по целия свят. За да съхраним това, е нужно всички да работим заедно.И Премиър лийг, и Футболната асоциация подкрепят евентуално дискусии за бъдеще на играта, в това число структура на първенствата, календара и финансовия аспект на фона на последствията от COVID-19. От гледна точка на Премиър лийг част от разпространените предложения биха нанесни щети върху цялата игра и сме разочаровани, че Рик Пери - председателят на Английската футболна лига, даде своята подкрепа за това. Премиър лийг не е спирала да работи в добро сътрудничество с клубовете и Английската футболна лига в намирането на решение, което да отговаря на нуждите за финансова подкрепа към потърпевшите от COVID-19. Тази работа ще продължи", гласи становището на Премиър лийг.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.