Директорът на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд призна, че отбора среща затруднения при осигуряването на множество трансферни цели и твърди, че клубът се излага на риск, ако не удължи договори с играчи, дори и ако не постигат задоволителни резултати. През последните две години Уудуърд е горещо критикуван заради решението си да удължи договорите на Маркос Рохо, Фил Джоунс и Крис Смолинг.

Междувременно Уудуърд завърши три трансфера в първото лято на Оле Гунар Солскяер в клуба в лицето на Хари Магуайър, Даниел Джеймс и Аарън Уан-Бисака. Уудуърд е уверен, че подобен подход е пътят напред към подобряване на Юнайтед, дори ако играчите, които се борят за мястото си в тима, се задържат на „Олд Трафорд“ по-дълго, отколкото биха искали привържениците.

„Това е многогодишен анализ на еволюцията на състава“, каза Уудуърд в интервю за „United We Stand“.

„Достатъчно трудно е да се вземат трима играчи по време на тренсферния прозорец. Да вземеш шест или седем играчи пък е изключително трудно. Ако решите да забиете всеки играч, който не е достатъчно добър на пейката и не удължавате договори, излагате себе си на риск. Понякога се налага да гледате по-широко“, заяви още Уудуърд.