Ерик тен Хаг отлетя за Испания с няколко играчи от първия отбор и младежи, които не са участвали на Световното първенство през 2022 г. Заедно с хора като Давид Де Хеа, Антони Марсиал и най-новата звезда на Юнайтед Гарначо, няколко възпитаници на академията се радват известно време в редиците на Тен Хаг. Зидан Икбал, Чарли Савидж и Коби Майноо присъстват, а холандският мениджър иска младите да се възползват максимално от възможността, за да може да разчита на тях след подновяването на сезона във Висшата лига.

"Мисля, че това е страхотна възможност за тях. Обикновено нямаме тази почивка, но сега тя е факт. Много играчи са на Световното първенство, така че има свободни позиции и младите играчи могат да свикнат. Те имат възможност да се покажат и могат да предизвикат футболисти, които вече играят във Висшата лига, така че това е фантастично за тях", каза Тен Хаг пред MUTV.

Юнайтед започна своя тренировъчен лагер в средата на сезона на 5 декември в Испания. Джейдън Санчо остава единственият играч, който не е пътувал с отбора, тъй като следва индивидуален план в Англия. "Червените дяволи" ще изиграят и два приятелски мача срещу Кадис и Реал Бетис съответно в сряда и събота.