В опит за преодоляване на съперничеството, най-великият мениджър на Манчестър Юнайтед, сър Алекс Фъргюсън, изпрати топло съобщение до Юрген Клоп, за да го поздрави за достигането на 1000 мача като мениджър.

Клоп все още е малко далеч от огромните 2062 мача на сър Алекс, но нищо не отнема от специалиста, да ръководиш 1000 мача е впечатляващо постижение.

"Радвам се да приветствам Юрген Клоп в клуб 1000. Той несъмнено е един от най-талантливите мениджъри в световния футбол и отдадеността и страстта, които Юрген внася в работата си, са вдъхновяващи за всеки, който се стреми към кариера във футболния мениджмънт. Клоп е спечелимного трофеи, включително през последните сезони Шампионската лига и Висшата лига с Ливърпул, а те потвърждават статута му сред футболния елит", коментира легендата на Манчестър Юнайтед.

55-годишният футболист започна мениджърската си кариера в германския клуб Майнц през 2001 г., преди да премине в Борусия Дортмунд през 2008 г., като спечели два пъти Бундеслигата. Клоп се присъедини към Ливърпул през 2015 г., като спечели шестата им титла в Шампионската лига и сложи край на 30-годишното чакане на клуба за титла в лигата през 2020 г.