Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е убеден, че Уейн Рууни има нужните знания за футболната игра, за да постигне успехи в треньорското поприще.

В петък втородивизионният Дарби Каунти назначи с постоянен договор 35-годишния Рууни за мениджър, с което пък бе сложен край на състезателната му кариера.

Рууни, който е голмайстор номер 1 в историята на английския национален отбор и Манчестър Юнайтед, прекара основната част от състезателната си кариера под ръководството на Фъргюсън.

"Той е голмайсторът на Англия, на Манчестър Юнайтед и имаше фантастична кариера като играч. Това ще му даде летящ старт. Той обаче знае по-добре от всеки друг, че в тази работа се искат резултати. Неговият старт беше добър, той има знанията за играта, има нужното присъствие, така че се надявам той да се справи добре", заяви Фъргюсън.

"Това е голяма крачка за него. Той е достатъчно богат млад човек и той не се нуждае от това да става мениджър, за да изхранва семейството си. Но той обича футбола и това е много важно", допълни шотландеца, който е 13-кратен шампион във Висшата лига.

"Няма смисъл да бъдеш мениджър, ако просто си се съгласил, защото някой те е помолил. Той стана играч-треньор, след това играч-мениджър и сега е мениджър. Това е, което Рууни искаше", завърши Фъргюсън.

Въпреки двете победи в последните четири мача Дарби Каунти се намира в зоната на изпадащите, като заема 22-ро място от 24 отбора с 19 точки. По-късно днес "овните" приемат 23-тия в класирането Родъръм.