Съотборникът на Кристиано Роналдо в португалския национален тим – Жозе Фонте, разкри защо нападателят желае да се махне от Манчестър Юнайтед. Роналдо вече трети ден не се явява в тренировъчната база на „червените дяволи” и по всичко личи, че ще си тръгне през лятото.

Според Фонте, Роналдо не желае да играе повече за Манчестър Юнайтед, тъй като с настоящия си тим той няма да участва в Шампионска лига. Фонте подчерта още, че най-вероятно Роналдо не вярва, че „червените дяволи” ще успеят да се класират за турнира и през новия сезон.

„Това, което знам аз е, че той обича Шампионска лига. Роналдо вярва, че това е най-силното състезание в света и знае, че трябва да се представя на най-високо ниво, за да спечели Златната топка. Що се отнася до Юнайтед, смятам, че те имат много добър треньор в момента. Играл съм два пъти срещу Аякс и съм наистина впечатлен от начина им на игра и философията им, предадена от Ерик тен Хаг. Роналдо има нужда от трофеи, има нужда да се бори за тях и за Златната топка”, коментира португалецът.

„Той е победител и всеки знае това. Може би гледа състава на Юнайтед и се пита: „Ще мога ли да спечеля трофей през тази година?” Може би самият той не вярва в това. Не знам, само той може да каже”, сподели още Фонте.