Отборът на Нюкасъл изкова безценна победа с 1:0 над състава на Манчестър Юнайтед в последна среща от 8-мия кръг на Висшата лига. Единственото попадение беше отбелязано от Матю Лонгстаф в 72-та минута с удар от далечно разстояние. 

41 снимки

Двубоят започна с превес на домакините. В първите 25 минути с удари към вратата на Де Хеа се отчетоха Алан Сен-Максимен и Мигел Алмирон, които обаче преминаха в страни. 

В 28-та минута дойде и първият добър шанс за домакините. Комбинация между Сен-Максимен и Матю Лонгстаф завърши с хубав удар от разстояние на последния, който уцели горната греда на вратата на Де Хеа. 

В последната минута на полувремето дойде и първият и най-сериозен шанс за Манчестър Юнайтед. След изпълнение на корнер от страна на Ашли Йънг Хари Магуайър се оказа напълно сам на броени метри от голлинията на Мартин Дубравка, но централният защитник някак пропусна целта. 

През втората част Нюкасъл продължи да е по-активният отбор. В 65-та минута се откри и първият голям шанс в мача за нападателя на Нюкасъл Анди Керъл. Деандре Йедлин центрира от десния фланг, като намери в главата на Керъл, но бившият стрелец на Ливърпул не успя да намери вратата на Де Хеа. 

Усилията на момчетата на Стив Брус обаче в крайна сметка се увенчаха с успех в 72-та минута. След чудесен пробив на Алан Сен-Максимен топката беше върната на границата на наказателното поле, където Матю Лонгстаф разстреля Дави Де Хеа от 25 метра за 1:0.

До края на мача Юнайтед се опита да върне развенството, но стигна само до неточен изстрел на Маркос Рохо няколко минути след гола на Лонгстаф. 

По този начин отборът на Оле Гунар Солскяер остава на срамната 12-та позиция с актив от едва 9 точки след 8 изиграни мача във Висшата лига. Нюкасъл пък се измъкна от зоната на изпадащите, за да заеме 16-то място, само на точка зад "червените дяволи".