Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер предупреди своите играчи да не се поддават на провокации в предстоящото дерби срещу Тотнъм в неделя от Висшата лига. Норвежкият специалист припомни унизителното поражение от Тотнъм с 1:6 у дома през есента, когато Антони Марсиал получи червен картон още в 28-а минута и това оказа влияние върху крайния резултат.

"Трябва да внимаваме и да не отвръщаме на провокации. В мачовете има различни ситуации, но не бива да реагираме. Играчите си спомнят този мач с болка, тяхната гордост бе наранена. Ще опитаме да вземем реванш", коментира Солскяер.

Юнайтед е във възход след тежката загуба от Тотнъм през октомври и заема второ място във Висшата лига, а в Лига Европа е близо до полуфинал след победата над Гранада с 2:0 снощи в първи четвъртфинал. Норвежецът обаче е максималист и изисква повече от своя отбор.

"Юнайтед не може да се примирява с второто място. Този клуб винаги има високи цели. Надявам се, че през следващия сезон ще бъдем по-добри и ще реализираме амбициите си", каза той.

Специалистът добави, че бъдещето на нападателя Единсон Кавани все още не е ясно.

"Не беше лесна година нито за него, нито за който и да е. Нужно е още време, за да видим дали ще остане", допълни Оле.