Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер подписа нов договор с клуба, който ще го задържи на "Олд Трафорд" до лятото на 2024 година. В споразумението има опция за удължаване с допълнителни 12 месеца. Досегашният контракт бе до юни 2023-та.

Изпълният вицепрезидент Ед Уудуърд сподели задоволството си от новата сделка между двете страни и заяви, че развитието през последните две години е видимо, демонстрирайки доверие в норвежеца, че е най-добрият вариант за изграждане на печеливш проект в дългосрочен план.

"Оле и екипът му работиха неуморно, поставяйки основите за дългосрочен успех на игрището. Резултатите от това станаха все по-видими през последните два сезона и всички гледаме с нетърпение да видим как този вълнуващ тим ще се развие в следващите години. Особено впечатляващ е начинът, по който този прогрес бе постигнат - с млади таланти от школата и топ попълнения, изповядвайки нападателен футбол, което е в съответствие с най-добрите традиции на Манчестър Юнайтед. Уверени сме повече от всякога, че под ръководството на Оле Гунар Солскяер вървим в правилната насока", каза босът на "червените дяволи".

"Всички знаят какво чувствам към клуба и съм удовлетворен да подпиша този нов договор. Това е вълнуващо време за Манчестър Юнайтед. Изградихме състав с добър баланс от млади и опитни играчи, които са гладни за успех. Имам фантастичен щаб около себе си и всички сме готови за следващата стъпка от приключението ни. Манчестър Юнайтед желае да печели най-големите и най-реномираните трофеи, а ние се стремим именно към това. Подобрихме се както на терена, така и извън него, а това ще продължи и в следващите сезони. Нямам търпение да изляза пред препълнения "Олд Трафорд" и камапнията да започне", бяха първите думи на някогашния нападател пред клубния сайт.