Оле Гунар Солскяер даде обичайната си пресконференция преди съботната визита на Манчестър Юнайтед на Лестър. Той наблегна на проблемите на неговия тим в защита и сделката за Нюкасъл.

“През паузата за националните отбори винаги трябва да с надяваш да няма контузии. Рафаел Варан е аут за няколко седмици, но пък Виктор Линдельоф и Ерик Баий направиха добри мачове за своите страни. Фред и Кавани играха по 90 минути, но няма да разчитаме на тях и ще им дадем време, за да се възстановят. Хари Магуайър днес бе на терена за пръв път и изглеждаше добре. Рашфорд също е в състава. Не мога да ви кажа дали ще започне мача, но той работи здраво. През тази седмица се представи отлично и реално е готов”, коментира проблемите в състава си норвежецът.

“Началото на сезона понякога е рано, за да се разбере цялата картина. Ние уважаваме Лестър, които показват някои добри знаци. Понякога отнема време, за да се получат нещата. Искаме да покажем, че сме отбор, срещу който се играе трудно. Трябва да се изправим не само срещу Лестър, но след това ще срещнем Аталанта и Ливърпул. Гледаме също към тези мачове. Всички добри играчи искат да играят срещу най-добрите отбори, а в следващите дни ние ще се изправим срещу някои от най-добрите”, уверен бе Солскяер.

Наставникът коментира и една от най-големите новини, които предизвикаха много полемика на Острова – продажбата на Нюкасъл на фонд от Саудитска Арабия.

“Това ще промени нещата. Не мислех, че ще се осъществи, но то стана. Това е страхотен клуб с традиции. Ще е интересно да се види как ще се развият нещата в дългосрочен план. Това е, ако говорим за футбол. Не искам да навлизам обаче в политически дискусии”, завърши Солскяер.