Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяeр бе определен за номер 1 през месец януари сред колегите си във Висшата лига. Норвежецът е първият треньор на ,,червените дяволи“, който печели наградата след сър Алекс Фъргюсън през октомври 2012 – годината, в която Юнайтед за последно триумфира в Премиършип.

Играчите на Солскяр завършиха месец януари без поражение, печелейки три от четирите си мача в първенството срещу Нюкасъл, Тотнъм и Брайтън, като завършиха наравно с Бърнли – единственият резултат, различен от победа за тима под ръководството на бившия им играч. Солскяр, който записа три последователни успеха през декември, след като замени на поста уволнения Жозе Моуриньо, приближи Юнайтед на две точки от четвъртия Челси, преди гостуването на Фулъм в събота.

Запитан на пресконференцията си преди двубоя с лондончани, норвежецът заяви, че резултатите му дотук начело на клуба са едно великолепно постижение. "Тимът заслужава всички суперлативи. Но аз не гледам в миналото, а съм концентриран върху настоящето и това, което ни предстои. Разбира се, че съм горд от представянето ни, но не е в мой стил да рефлектирам дълго време върху това, което сме направили. Гледаме уверено към следващото ни предизвикателство“, завърши мениджърът на ,,червените дяволи“.

Припомняме, че Маркъс Рашфорд бе определен за най-добрия футболист във Висшата лига през месец януари.

Манчестър Юнайтед не е печелил двете награди в един и същи месец от 2011 година, когато отличията бяха връчени на сър Алекс Фъргюсън и Димитър Бербатов. 

Оле Гунар Солскяер

източник: Gulliver/GettyImages