Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели след поражението с 0:2 от Манчестър Сити на „Олд Трафорд”, че поражението идва от най-силния отбор в страната, който задава стандартите в шампионата.

„Победи ни съперник, който беше по-добър от нас, но ние постигнахме необходимата реакция от феновете и играчите. Публиката беше невероятна отново. Видяхте, че в този мач се вложихме, просто не ни достигна за успеха”, сподели Солскяер.

Големият въпрос в Англия: Трябваше ли да изгонят Давид Силва?

„Между отборите има разлика в класите, затова те са на първо място в класирането, а ние сме там, където сме сега. Те поставиха стандартите, не можем да бъдем недоволни. От нас зависи, дали ще можем да съкратим изоставането си от тях и да ги изпреварим.”

Дяволито Сити скрои шапка на Юнайтед и докосва титлата

„Играчите искаха да покажат, че не им е все едно. За съжаление, през второто полувреме допуснахме два нелепи гола, които можехме да избегнем. Никога няма да покажа пръст на някого от играчите, защото това е екипна работа. Знаем, че имахме трудни моменти, но ние сме заедно и когато губим. Всички са свидетели какво правят Сити през последните години.”

„Пеп Гуардиола имаше труден първи сезон, но след това всичко се обърна и сега Сити диктува нивото. Това е най-добрият отбор в страната. Гуардиола прави невероятни неща и ние всички го усещаме, живеейки близо до тях в Манчестър”, добави Солскяер.