Семейство Глейзър постави минимална цена от £3,75 милиарда на Манчестър Юнайтед на фона на нарастващия натиск да продаде клуба. Множество фенски протести се проведоха от началото на новия сезон, като феновете се присъединиха към Гари Невил в молбата на американското семейство да предаде ключовете на Олд Трафорд, след като придоби клуба за £790 милиона през 2005 г., натоварвайки го с дългове чрез изкупуване с ливъридж. Най-богатият човек във Великобритания и фен от детството сър Джим Ратклиф наскоро влезе в заглавията, като обяви интерес към закупуването на любимия си отбор, а сега се смята, че магнати от Дубай претеглят удар. Вече беше широко съобщено, че Глейзър ще обмислят продажбата на малък дял в клуба, но сега се появи цена за пълно поглъщане, за да се разделят с ценните си активи след 17 бурни години.

Според Daily Mail около £3,75 милиарда биха били достатъчни, въпреки че може да отнеме до £5 милиарда. Тази сума би била трудна за повечето потенциални купувачи, но би била в рамките на обхвата на суверенен фонд, като Дубай се очаква да се присъедини към партията на Висшата лига. Щатът на Емирството тепърва ще последва съседите си Абу Даби и Саудитска Арабия, които имат съответно Манчестър Сити и Нюкасъл в портфолиото си, във Висшата лига, но може да бъде изкушен от Юнайтед.

Привърженикът на Червените дяволи Ратклиф, който притежава INEOS и френския клуб Ница, регистрира интереса си преди повече от три седмици. Говорител на родения в Ланкашир химик каза пред Times: „Ако клубът се продава, Джим определено е потенциален купувач. Ако нещо подобно беше възможно, ние бихме се интересували да говорим с оглед на дългосрочна собственост. „Тук не става дума за парите, които са били похарчени или не. Джим гледа какво може да се направи сега и знаейки колко важен е клубът за града, чувствам, че моментът е подходящ за рестартиране.“