Манчестър Юнайтед предприе изненадващ ход на летния трансферен прозорец, като предложи нов договор на своя офанзивен полузащитник Хуан Мата. „Скай Спортс” се позова на източници от клуба, които са потвърдили развитието.

31-годишният испанец беше един от многото футболисти на „червените дяволи”, чийто контракти изтичат в края на месеца. Очакваше се бившият ас на Челси и Валенсия да продължи кариерата си другаде, което все още е напълно възможно, ако той отхвърли предложението.

През миналия сезон Мата изигра общо 32 мача във всички турнири за Юнайтед, като се отчете с 6 гола и 4 асистенции. След идването на Оле Гунар Солскяер изявите му като титуляр бяха епизодични за разлика от тези на Андер Ерера, който реши да остави договора си да изтече. Антонио Валенсия е друг основен член на първия тим, който също ще се раздели с „червените дяволи”.

От „Олд Трафорд” ще си тръгнат и куп момчета от по-ниските възрастови групи като Джеймс Уилсън, Реган Пуул, Зак Дарнли, Том Санг, Калъм Уилън и Мати Уилък.

Хуан Мата играе за Юнайтед от януари 2014 година насам. В този период той има 218 официални срещи с 45 гола и 37 асистенции.