Групата, представляваща шейх Ясим, е провела "положителни и продуктивни" разговори с представители на Манчестър Юнайтед миналата седмица и катарският банкер подготвя втора оферта за клуба от Висшата лига в сряда, каза източник пред GOAL.

На заинтересованите страни е даден краен срок до 21:00 часа британско време в сряда, за да направят втори оферти на семейство Глейзър за 20-кратните шампиони на Англия. Делегацията, представляваща катарския милиардер, който е председател на Qatar Islamic Bank, посети "Олд Трафорд" и тренировъчната база в Карингтън миналия четвъртък, докато съперничещите кандидати ИНЕОС направиха подобно посещение в четвъртък. Според съобщенията цели осем страни планират да направят наддавания преди крайния срок, определен от групата Raine, която организира продажбата.

40-годишният шейх Ясим е син на бившия министър-председател на Катар и е получил образование в Англия в Кралската военна академия Сандхърст. Той е описван като фен на Юнайтед през целия си живот и когато обяви първата си оферта през февруари, той каза, че иска да "възстанови най-добрите традиции" на "червените дяволи" и да върне клуба към предишната му слава, като същевременно се фокусира върху развитието на младежите и надграждането на "Олд Трафорд" и тренировъчните игрища.