Уейн Рууни сподели, че едно лошо представяне на Жерар Пике срещу състава на Болтън през далечната 2007-та година е било причина Сър Алекс Фъргюсън да се отърсе от играча, заявявайки, че той не е подходящ за Висшата лига. 

Пике се присъедини към състава на Юнайтед през 2004-та година, но така и не успя да се утвърди в стартовата 11-торка при наличието на стълбовете в отбраната на отбора Неманя Видич и Рио Фърдинанд. Логично "червените дяволи" продадоха испанеца за 5 милиона паунда през 2008-а година на Барселона.

По-късно Фъргюсън призна, че е допуснал грешка, че е продал Пике, но Рууни си спомня за точната среща, която е накарала шотландеца да се откаже от бранителя. 

"Гостуването на Болтън беше, общо взето, последния пирон в ковчега на кариерата на Пике на "Олд Трафорд". Той беше млад и беше надигран физически от играчите на Болтън, след което Сър Алекс реши, че това не е готов за Висшата лига", сподели англичанинът. 

"Гостуването на Болтън беше кошмарно. Помня, че Видич беше във фитнеса 2-3 дена преди това мач, за да се напомпа. Евра казваше, че мрази Кевин Дейвис искрено. Беше много тежко от гледна точка на физическата битка", завърши Рууни.