Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Рио Фердинанд отвърна на феновете на Ливърпул, които го критикуваха, след като той заяви, че сезонът във Висшата лига трябва да бъде отменен. Настоящата кампания във Висшата лига е спряна най-рано до началото на месец май поради пандемията на коронавирус, като се предполага, че останалите 92 мача могат да се играят при закрити врати чак до края на лятото, както и през август.

Фърдинанд беше критикуван от феновете на „червените“ и от легендата на "мърсисайдци" Стив Никол за това, че каза миналата седмица, че сезонът трябва да бъде, като по този начин почти сигурната първа титла на Ливърпул от 30 години да не стане факт.

„Футболът е просто игра. Колкото и на сериозно да го вземеме всички, това се свежда до факта, че е просто игра. И по-голямата картина е какво се случва в обществото и затова бях много ясен и много сигурен в изказването си, че ако няма да има окончателно решение през следващите няколко седмици, тогава сезонът просто трябва да се отмени и да започне отново следващия“, заяви бившият бранител пред „BT Sport“.

„Много хора като феновете на Ливърпул винаги ще кажат: „О, това е, защото не искаш Ливърпул да спечели лигата“. Слушайте, ако моят отбор беше в тази ситуация, бих помислил за здравето на хората и за общество, а не за собствената си изгода. И това е ситуация, в която смятам точно същото, без значение кой ще тръгне се изкачи, кой потенциално ще изпадне, кой може да спечели лигата и кой може да завърши на позициите за Шампионската лига. Мисля, че е много ясно черно на бяло да анулираме сезона и да започнем наново. И ще има много разочаровани хора и други, които вероятно ще са по-доволни от това. Така че не всеки може да спечели в тази ситуация и това е просто факт", каза още Фърдинанд.