Въпрос на време изглежда е Ралф Рангник да бъде назначен за мениджър на Манчестър Юнайтед. Очаква се той да изпълнява тази роля до края на сезона, а след това да остане в клуба за още поне две години като консултант. Според информации, германецът вече е в Англия и паралелно договаря раздялата си с Локомотив Москва.

И преди Рангник бе спряган за “Олд Трафорд”, а интерес към него имаха още Челси и Милан. Английският “Телеграф” припомни негово интервю от есента на 2019-а година, когато Манчестър Юнайтед стартира слабо в Премиър лийг със само две победи от осем кръга. Ето какво сподели тогава бившият мениджър на РБ Лайпциг за „червените дяволи“:

“Винаги е трудно да наследиш някого като сър Алекс Фъргюсън, който е бил толкова успешен като мениджър и се е задържал толкова дълго. А е още по-трудно, ако често сменяш наставниците. С всяка треньорска рокада се променя и идентичността. Това пък рефлектира върху цялостното спортно-техническо развитие. Само вижте с какви средства е разполагал клуба през последните пет години и в същото време представянето определено не е на ниво“.

„Във всеки клуб, ако не можеш да привлечеш точните футболисти, то поне не трябва да взимаш грешните. Загазил си, ако допускаш тази грешка на два или три последователни трансферни пазара. Развитието на клуба е свързано с изграждането на точния състав чрез продажба на ненужните футболисти и в същото време с над 50% успеваемост при привличането на точни футболисти“ завършва критичната си теза немският мениджър.