Недоволството срещу мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо от страна на играчите продължава да расте. След откритите конфликти със скъпоплатените звезди Пол Погба и Алексис Санчес, сега в хора се включи и новото попълнение Фред. 

Бразилецът дойде през лятото и трудно успява да се наложи като несменяем в сметките на Специалния. Това му коства мястото в сметките на селекционера на "селесао" Тите и нападателят призна, че се чувства раздразнен от малкото време за игра, което получава. Но все пак беше по-обран в изказа си към португалския мениджър на "червените дяволи". 

"Играя твърде малко в Юнайтед и това няма как да не ме прави раздразнителен. И затова е нормално Тите да не разчита на мен в националния отбор, въпреки че преди сме работили заедно с него и той знае колко упорито се влагам в тренировките и колко усърдно работя."

"Да, раздразнен съм от ситуацията си в Юнайтед, но в същото време трябва да се справя с тази тъга и разочарование, за да направя стъпка напред. Мениджърът избира да не ме използва в отбора и това е негово право. Аз трябва да върша моята работа и не трябва да позволявам раздразнението да ми повлияе и да ме разтърси", сподели Фред. 

От пристигането си на "Олд Трафорд" през лятото нападателят е участвал в 10 мача за Юнайтед, но в тях има сумарно само 645 минути и ако продължава да е пренебрегнат по същия начин, нищо чудно да остане извън сметките на Тите и Бразилия за домашното издание на Копа Америка през лятото на 2019 г.