Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер смята да промени схемата на игра за новия сезон. Според информация на ESPN норвежецът смята да разчита на ултраатакуващата 4-3-3.

Така той ще се откаже от любимата си двойка дефанзивни халфове в лицето на Скот Мактомини и Фред и ще разчита само на един от тях, за да може да използва едновременно Пол Погба, Бруно Фернандеш и новата си звездна покупка Джейдън Санчо в стартовата единайсеторка.

За да сработи тази нова схема, “Червените дяволи” ще трябва да имат и класен разиграващ централен бранител, който да може да организира играта от задни позиции. Точно заради това и клубът толкова напира за привличането на Рафаел Варан от Реал Мадрид, който ще мъде натоварен именно с тази роля.

Солскяер разчиташе на сравнително постоянен състав през миналия сезон, в който изведе отбора до 2-ото място в Премиър лийг и до финала в Лига Европа. Най-често той залагаше на схема 4-2-3-1 с двама опорни халфа в лицето на Фред и Мактомини, които започнаха заедно в 28 мача във всички турнири.

Сега обаче наставникът смята, че е време да промени изцяло концепцията на игра и да направи отбора си по-атакуващ с надеждата така да стане по-сериозен претендент за титлата в Англия, както и за атака на Шампионската лига. Другата причина е, че наставникът трябва да намери правилната позиция на новото си попълнение Джейдън Санчо, който ще се впише добре в тризъбеца в предни позиции.

Халфовата линия с трима играчи пък може да даде надежда за повече изява и на Дони ван де Беек. Нидерландецът записа едва 4 мача като титуляр в Премиър лийг през миналия сезон, но сега ще се надява да получи повече шансове да се докаже. Проблемът при новата схема обаче може да дойде от това, че отборът ще загуби част стабилността си в защита, тъй като вече няма да може да използва двама дефанзивни полузащитници, които да помагат активно в отбранителните действия на тима.