Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил сподели, че е бил засрамен от представянията си по време на финалния си сезон на "Олд Трафорд". 

Gulliver/Getty Images
14 снимки

Невил прекара 17 сезона като част от състава на "червените дяволи", преди да се оттегли от активната си кариера през януари 2011-та година. Англичанинът споделя, че е имал намерение да се оттегли още след края на предишния сезон, но по някакъв начин е накарал клуба да му предложи нов краткосрочен договор. 

"Бях планирал да приема предложението на "Скай Спортс" и да се заема с дейност като треньор в школата. Имах намерение да се оттегля след предишния сезон", започна Невил. 

"Направих няколко добри мача в предпоследния си сезон и може би това беше убедило ръководството да ми даде още един договор. В тези последни 6 месеца обаче се чувствах унизително. Не исках да играя, защото виждах младите момчета като Рафаел с каква енергия се представят в тренировките, а аз не бях изобщо на това ниво". 

"Помня последния ми мач, истински кошмар срещу Уест Бромич. Мачът завърши 3:3, след като водехме с 3:1, и двата техни гола дойдоха през моята зона. Знаех, че е време да се оттегля в онзи момент", завърши бившият английски национал.