Кристъл Палас победи Манчестър Юнайтед с 4:0 в двубой от 36-я кръг на Висшата лига. Попаденията бяха дело на Майкъл Олис, който вкара два гола, а Тайрик Мичъл и Жан-Филип Матета добавиха по едно попадение. Манчестър Юнайтед бяха неузнаваеми, като отправиха едва два точни удара и бяха тотално надиграни от съперника. Домакините можеха да отбележат и още попадения, но липсваше прецизност в завършващата фаза. С тази победа Кристъл Палас е 14-и с актив от 43 точки, докато Манчестър Юнайтед остава 8-и с 54 пункта на сметката си.

Getty/Gulliver images
34 снимки

Кристъл Палас започна по-добре двубоя и в 13-а минута организира чудесна атака през центъра, а гостите не успяха да спрат Майкъл Олис, който демонстрира страхотен дрибъл и превзе огромно пространство с крака, след което шутира в далечния ъгъл и не остави шанс на Онана да реагира - 1:0 за Кристъл Палас.

В 23-а минута домакините отново имаха шанс да се разпишат, като в центъра на вниманието пак бе Олис, тъй като получи точката на дузпата, но ударът му не бе достатъчно добре насочен и попадна право в ръцете на вратаря на Манчестър Юнайтед.

Само четири минути след това топката бе центрирана в наказателното поле на Кристъл Палас, а Хойлунд се извиси високо и вкара топката във вратата, но попадението бе отменено поради нарушение срещу вратаря на домакините, който бе изблъскан във въздуха.

В 28-а минута Майкъл Олис отново демонстрира страхотния си дрибъл в наказателното поле и опита да заобиколи Онана, но стражът на Манчестър Юнайтед бе достатъчно бърз и съумя да се справи в ситуацията.

В 40-а минута Диего Далот загуби в центъра на терена, а Крис Ричардс пусна бърз пас към Матета, който с лекота преодоля Джони Еванс и накрая отправи бомбен шут с левия крак в близкия ъгъл, като препарира Онана, за да удвои резултата - 2:0 за Кристъл Палас.

В 53-а минута Кристиан Ериксен центрира от пряк свободен удар, а Каземиро засече с глава, като изпрати топката в левия страничен стълб, но тя отново се озова при него и той успя да се разпише с добавка. Попадението обаче бе отменено поради засада на бразилеца.

Малко след това Тайрик Мичъл получи удобна топка от Езе в наказателното поле и опита удар в близкия ъгъл, но Онана внимаваше и парира, избивайки в корнер. След последвалия ъглов удар топката бе избита, а на границата на наказателното поле овладя Уил Хюз, който не се поколеба да шутира, но стражът на Манчестър Юнайтед отново спаси.

В 58-а минута топката отново бе центриранаи Йоаким Андерсен не успя да отправи оптимален удар, но там бе Тайрик Мичъл, който изскочи, за да засече с левия си крак топката и не остави шансове на Онана да реагира - 3:0 за Кристъл Палас.

Пет минути по-късно Каземиро си спечели достатъчно пространство в наказателното поле, за да засече топката от корнер, но отиграването му с глава към горния десен ъгъл беше отразено от превъзходния плонж на вратаря.

В 66-а минута Майкъл Олис овладя по елегантен начин добро подаване от страна на Муньоз и вдигна поглед, като изстреля истинска бомба неспасяемо под напречната греда с удар от ръба на наказателното поле - 4:0 за Кристъл Палас.

Във втората минута на добавеното време Кристъл Палас можеше и да отбележи пети гол, след като появилият се като резерва Едуардс имаше празно пространство и шутира с десния си крак, но топката се отби от страничния стълб.

Стартови състави:

Кристъл Палас: 30. Дийн Хендерсън, 26. Крис Ричардс, 16. Йоаким Андерсен, 17. Натаниел Клайн, 12. Даниел Муньоз, 3. Тайрик Мичъл, 19. Уил Хюз, 20. Адам Уортън, 7. Майкъл Олис, 10. Еберечи Езе, 14. Жан-Филип Матета

Манчестър Юнайтед: 24. Андре Онана, 20. Диого Далот, 35. Джони Еванс, 18. Каземиро, 29. Аарън Уан-Бисака, 14. Кристиан Ериксен, 37. Коби Мейну, 17. Алехандро Гарначо, 21. Антони, 7. Мейсън Маунт, 11. Расмус Хойлунд