Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо няма да назначава нов асистент-мениджър след напускането на дългогодишния му помощник Руй Фария. Миналата седмица Фария обяви, че си тръгва от "Олд Трафорд", за да търси развитие на личната си мениджърска кариера.

Фария асистент на Моуриньо в цялата треньорска кариера на португалеца, като двамата работиха заедно в последните 17 години. След напускането на Фария медиите на Острова започнаха да спекулират с евентуални имена за негов заместник, но Моуриньо разкри, че има други планове.

"Ще организирам треньорския си щаб по такъв начин, че да няма такава роля. Ще имам асистент-треньори, фитнес треньори и други специалисти, свързани с представянето, но няма да имам асистент-мениджър", обясни Специалния. Той призна, че след време тази роля може да изпълнява Майкъл Карик, който вчера изигра последния си мач за "червените дяволи".

"Когато той изкара нужния лиценз и направих прехода от играч към треньор, мисля, че той ще заема поста", коментира Моуриньо. Португалецът все пак разкри, че ще добави нови имена към своя щаб, с които ще търси подобрение на тактическото представяне на тима.