Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо говори за представянето на Маркъс Рашфорд с националния отбор на Англия, който вкара по едно попадения срещу Испания (1:2) и Швейцария (1:0).

"Рашфорд не е Соланке, не е Лофтъс-Чийк, не е Калвърт-Люин. Той е играч на Манчестър Юнайтед с невероятен брой мачове и играни минути на най-високо ниво в най-добрите възможни шампионите и турнири", сподели в своя агресивен стил Моу.

"През сезон 2016/2017г. Маркъс вкара 32 гола във Висшата лига, 11 в Лига Европа, както и на финала, три ФА Къп, шест Купи на Лигата и една "Къмюнити Шийлд". Като цяло е изиграл 53 мача, но ако искате да говорим за изиграните минути, те са 3068. Ако искате да ги разделим на пълните мачове по 90 минути, това са 34,2 мача. През сезон 2017/2018г. той имаше 25 мача във Висшата лига, осем в Шампионска лига, пет в ФА Къп, три в Купата и един за "Къмюнити Шийлд". Изиграл е 52 мача и 2676 минути - това са 29,7 мача. В два сезона под мое ръководство, Рашфорд е играл 105 мача, 5774 минути, 63 мача и пет финала", добави той.

"Има хора, за които първото нещо, когато се събудят, е да мислят за Моуриньо и Манчестър Юнайтед. Жал ми е, защото има по-вълнуващи неща в живота. Те се занимават само какво става с Рашфорд, с МакТоминей. Най-важното нещо е, че Рашфорд е добър човек, добър играч, знае какво е Манчестър Юнайтед и всичко знаят какво е направил за клуба. Той е започнал в академията, имаше подкрепата на Ван Гаал и изгря. Представям си какво ще стане, ако не пусна Маркъс срещу Уотфорд. Някои са много обсебени с мен, а други непринудени лъжци", заключи в своя експанзивен стил португалецът.