Ръководството на Манчестър Юнайтед сериозно обмисля да освободи мениджъра на тима Оле Гунар Солскяр, съобщава местният таблоид Манчестър Ивнинг Нюз. Вчера "червените дяволи" регистрираха една от най-унизителните загуби в историята си, след като бяха разбити от големия си съперник Ливърпул с 5:0 на "Олд Трафорд".

За Юнайтед това бе пето поражение в последните девет мача във всички турнири, а отборът няма победа във Висшата лига вече четири поредни мача. След двубоя Солскяр обяви, че вярва, че е точният човек за тима и няма как да се откаже след толкова свършена работа. Доскоро се твърдеше, че норвежецът се ползва с пълното доверие на босовете на клуба, но вчерашното поражение е разклатило поста на Солскяр. От изданието допълват, че играчите на Манчестър Юнайтед са понесли двучасова лекция от треньорския си щаб след двубоя в неделя.

В същото време медиите на Острова вече спрягат и фаворитите за заместници на Солскяр. Според информациите с най-големи шансове са бившият наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан и бившият треньор на Челси, Ювентус и Интер Антонио Конте, като и двамата в момента са без отбор. Твърди се, че ръководството на Юнайтед харесва работата на наставника на Аякс Ерик Тен Хаг, но той надали ще се съгласи да си тръгне от Амстердам по средата на сезона. Сред спряганите имена е и това на селекционера на Испания Луис Енрике.