Бившият полузащитник и изпълняващ ролята на временен мениджър на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик обяви, че напуска окончателно клуба. Това стана моментално след победата с 3:2 в дербито с Арсенал.

Както е известно, на „Олд Трафорд“ вече назначиха Ралф Рангник за временен наставник на негово място до края на сезона, но очакванията бяха Карик да остане като част от екипа му. В крайна сметка бившият английски национал е решил да се оттегли от клуба напълно.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

„Времето, прекарано в този велик клуб, ще остане като най-добрите години от кариерата ми. Когато дойдох тук преди 15 години, и в най-смелите си мечти не съм си представял, че ще спечеля толкова много трофеи. Никога няма да забравя прекрасните моменти като футболист и като част от треньорския щаб. Въпреки това, след дълги размишления, прецених, че сега е правилният момент да си тръгна от клуба. Искам специално да благодаря на всички играчи и на целия екип в съблекалнята за дългите часове работа с толкова прекрасни хора. Вярвам, че изградих дълготрайни приятелства. Аз съм и винаги ще бъда фен на Манчестър Юнайтед и ще идвам да гледам възможно най-много мачове. Искам да пожелая всичко най-добро на Ралф, на неговия екип, на играчите, на феновете, и дано предстои светло бъдеще, а аз ще давам подкрепата си от трибуните като фен“, заяви Карик.

„Огромни благодарности и най-добри пожелания от всички в Манчестър Юнайтед към Майкъл, който реши да напусне клуба след 15 години безупречна работа като играч и треньор. Тъжни сме, че той си тръгва, но уважаваме неговото решение. Той ще бъде запомнен като един от най-добрите халфове в историята на Манчестър Юнайтед, а в последно време и като треньор, който работи неуморно с двама мениджъри и помогна за изграждането на силен състав, който Ралф ще наследи. Благодарни сме за неговото лидерство в периода на транзиция. Той винаги е добре дошъл и си остава една от легендите на клуба“, заяви по този повод футболният директор Джон Мърто.

Карик бе привлечен на "Олд Трафорд" от сър Алекс Фъргюсън през лятото на 2006 година, като в рамките на 12 сезона изигра 464 мача за Юнайтед във всички турнири и отбеляза 24 гола. Бившият английски национал спечели с тима като играч пет пъти титлата в Англия, ФА Къп, Шампионската лига, Лига Европа и други трофеи. Впоследствие той бе част от треньорския щаб на Жозе Моуриньо и Оле Гунар Солскяр. Като наставник той си тръгна непобеден с 2 победи и 1 равенство на сметката си.