Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед възобновиха груповите тренировки в сряда, след като в понеделник бе взето решение да се пристъпи към точка едно от плана за възобновяване на Висшата лига.

Във вторник клубовете от Лигата получиха зелена светлина да започнат тренировки на малки групи, след като тестовете разкриха само шест положителни случая на коронавирус от общо 748 футболисти и персонал.

Челси, Нюкасъл и Уест Хем бяха сред клубовете, които се завърнаха към заниманията във вторник при стриктни мерки за социално дистанциране, докато Ливърпул възобнови груповите тренировки на „Мелууд“ в сряда, след като мениджърът Юрген Клоп даде подкрепата си за рестарта на проекта във Висшата лига.

Германецът беше първият, който пристигна на тренировъчната база, за да наблюдава първата сесия, в която участваха 10 играчи на Ливърпул - включително Върджил ван Дайк, Трент Александър-Арнолд, Джеймс Милнър и вратаря Алисон.

След като първата сесия приключи, тези 10 играчи напуснаха „Мелууд“, като на тяхно място ще пристигне друга група, за да започне своя собствена сесия.

Манчестър Юнайтед също се завърна в базата си в Карингтън в сряда, като Фред и Скот Мактоминай са сред първите, пристигнали за тренировки.

Очаква се също Уотфорд да започне тренировките си в сряда, но ще бъде без капитана си Трой Дийни, който заяви, че няма да се върне поради опасения за здравето на сина си.