Клаудио Раниери разкри, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо първи му се е обадил да му честити завръщането във Висшата лига. Италианецът бе назначен за мениджър на Фулъм.

Отношенията между Раниери и Моуриньо не са най-добрите, като Специалния не пропуска удобна възможност да нападне италианския специалист.

Най-остри бяха атаките на Моуриньо по посока на Раниери, когато португалецът пое Челси и наследи на мениджърския пост на „Стамфорд Бридж“ именно него.

Моуриньо влезе в конфликт с Раниери и по време на техния престой в Серия А, когато двамата се засякоха.

Ноу Моуриньо носеше яке с инициалите на Раниери, когато италианецът бе уволнен от Лестър само 9 месеца, след като бе спечелил шампионската титла във Висшата лига с „лисиците“.

И изглежда, че с течение на годините двамата стават все по-близки.

„Той беше първият, който ми изпрати съобщение, за да ме приветства обратно във Висшата лига. Той ми е много близък приятел. Той ми написа: „Добре дошъл отново, всичко най-хубаво“. С него си говорим за всичко. Той е фантастичен човек. Познавам го отдавна, когато дойде в Челси, а след това и в Италия. Той беше много учтив с мен. Моуриньо е страхотен човек, треньор и мениджър, а футболът е много важен за него. Много се радва, че се завърнах в Англия, завърнах се у дома. Манчестър Юнайтед е един от най-добрите отбори във Висшата лига, а също така и в Шампионска лига“, сподели Раниери.