Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори пред медиите преди дербито с Манчестър Юнайтед в неделя. Германският специалист отхвърли идеята, че резултатът от двубоя ще помогне на един от двата тима допълнително в битката за титлата, а в същото време отправи предупреждение и за наставника на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер.

„Да спечелиш мач срещу Юнайтед е достатъчно трудно, няма нещо допълнително. Играем у дома срещу Юнайтед и искаме да спечелим. Те спечелиха точките, които са си заслужили, ние имаме нашите, а до края на сезона има дълго време. Не мислим за другите отбори или как изглежда класирането в момента, просто се опитваме да печелим мачове. За тази цел трябва да се представим на най-високото си ниво, защото Юнайтед са добри и винаги са били“, заяви Клоп.

„Загубата от Саутхемптън абсолютно не беше това, което искахме. Но на следващия ден (след почивния такъв) говорихме и момчетата също си казаха думата. Сега сме на място, където искаме да бъдем. Ние знаем какво трябва да направим. Знаем какво се обърка. Искаме да се променим“, продължи германецът.

„Знам, че Оле каза, че това е най-добрият момент да се изправи срещу Ливърпул...нали? Да видим дали е така“, сподели още специалистът.

Наставникът на "мърсисайдци" се изказа доста ласково и за звездата на "червените дяволи" Бруно Фернандеш:

„Той е невероятен играч. Преди да се присъедини към Юнайтед ние играхме срещу Спортинг в САЩ на турнето и още в тогава можеше да се види какъв играч е, уау“, бяха думите на Клоп.

Клоп обясни, че все още не се знае дали Жоел Матип ще бъде готов за двубоя, въпреки че бранителят се завърна към тренировки.

„Жоел е близо. Дали е уместно да го пускаме след една или две тренировки? Не знам. Ще видим как тренира. Имаме различни решения за защитата, но още нищо не е решено“.