Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо би могъл да води своя тим от пейката този уикенд в дербито срещу Челси от Висшата лига, ако си изиграе правилно картите при стартиралото производство срещу себе си.

От Футболната асоциация на Англия обявиха, че подвеждат под отговорност португалския специалист заради „нецензурен, обиден и неподходящ език” поради репликите на португалски, които той си позволи при драматичната победа 3:2 над Нюкасъл преди паузата за националните отбори.

Специалния има право да отговори на обвиненията до 18 часа местно време в петък и тъкмо в този детайл се крие евентуалния му коз как да отложи налагането на наказание. Ако Моуриньо изчака до последните няколко минути на посочения срок, от ФА не биха могли да му наложат незабавна санкция, тъй като ще отнеме време сформирането на независима комисия за изслушване.

Обикновено наказанията за футболисти, срещу които са стартирани производства, са предварително определени, но при мениджърите е малко по-различно, понеже трябва да има изслушване и едва тогава да се вземе решение.

Предупреждение, глоба и наказание за пропускане на мачове са най-вероятните развръзки, ако Моуриньо бъде намерен за виновен.  Ако той представи своя отговор късно и получи последния тип санкция, то тя най-вероятно ще влезе в сила за по-следващия меч срещу Евертън, тъй като комисията няма да излезе с решение преди гостуването на Юнайтед срещу Челси на „Стамфорд Бридж” в събота по обяд.

Насладете се на зрелището Челси – Манчестър Юнайтед в събота, 20 октомври, от 14,30 часа българско време – само в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!

Още по темата:

Малкият пръст на Моуриньо разбуни духовете

ФА погна Специалния заради "мръсния" му португалски

Нова война в Манчестър Юнайтед