Обратът на Манчестър Юнайтед срещу Нюкасъл от 0:2 до 3:2 нямаше как да не заслужи специална доза внимание в "Премиър Лийг токшоу". Зрелищният съботен мач на "Олд Трафорд" доказа, че Специалния изобщо не разполага с толкова слаб отбор, колкото скорошните резултати разполагат. Всъщност фактът, че "червените дяволи" успяха да се измъкнат от толкова трудна позиция, се дължи главно на решенията, които Жозе взе на почивката.

Първото полувреме беше катастрофално за домакините, които инкасираха два ранни гола и като че ли са насочиха към поредната си кошмарна вечер. Нюкасъл, построен от Бенитес в своето 4-4-2, съумя да извлече максимума от индивидуалните грешки в защитата на Юнайтед.

Победител като Моу обаче отказа да преклони глава и започна да търси решения. След паузата тимът му заигра с трима в отбрана, като това е доста условно, понеже един от тази тройка беше разиграващият халф Пол Погба. В същото време Нюкасъл отказа да иновира и сляпо следваше първоначалния тактически план.

Включването на Маруан Фелаини за "червените дяволи" за пореден път се оказа ключово за Юнайтед, защото белгиецът помогна топката да се движи доста по-гладко между линиите на противника, а оттам започнаха да идват и положенията, чрез които Юнайтед осъществи паметния обрат.