Сър Алекс Фъргюсън е настоявал Маурисио Почетино да получи мениджърския пост в Манчестър Юнайтед преди да бъде назначен Оле Гунар Солскяер, твърди Daily Mail. Именно този съвет сега е отдалечил шотландеца от ръководното тяло.

Бившият треньор на „червените дяволи” прекара невероятни 27 години начело на клуба, но се пенсионира през 2013 година.

Фъргюсън несъмнено се ползва с голямо доверие на „Олд Трафорд”, но сега се появяват информации, че напоследък се чувства изолиран от изпълнителния вицепрезидент Ед Удуърд.

Според изданието, Алекс Фъргюсън е обяснил, че мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино е трябвало да поеме клуба след уволнението на Жозе Моуриньо през декември.

Първоначално Солскяер беше нает временно, но след доброто представяне на тима, ръководството му предложи постоянен договор.

Бербо разкри защо Фъргюсън се е радвал на 1:0, а не на 5:0

Сър Алекс Фъргюсън винаги се е борил за привличането на Почетино, но Удуърд и неговите колеги Ричард Арнолд и Мат Джъдж не са взели под внимание препоръките на шотландския специалист.

Твърди се още, че отношенията между Фъргюсън и Солскяер далеч не са толкова топли, каквито се представят публично, след като норвежецът се е противопоставил на съвет, даден от големия треньор. Вместо това, сега шотландецът разчита на бившата си дясна ръка Майк Фелан, който е асистент на Оле Гунар Солскяер, да получава информация от клуба.

Въпреки че Фъргюсън е разочарован от случващото се, той не би си позволил публично да критикува клуба.