Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа е неотстъпчив що се касае до финансовите изисквания, за да преподпише договора си с „червените дяволи“, пише Mirror. Испанският е страж е готов да се обвърже за дълъг срок с манчестърци, стига да бъдат удовлетворени претенциите му за възнаграждението, което ще получава в срока на новия договор.

Вратарят е поискал 400 000 паунда на седмица, което означава по 21 милиона евро на година. Такава сума би превърнала Де Хеа във втория най-добре платен футболист на Юнайтед, след Алексис Санчес (23 милиона евро годишно).

Междувременно запознати твърдят, че Юнайтед не е много склонен да изпълни условията на Де Хеа и търси начин да достигне до консенсус с вратаря. Настоящият договор на стража изтичаше през лятото на 2020 година, но от клуба се възползваха и активираха опцията за удължаване с година. Сега предстои да стане ясно, ще се договори по-дългосрочно сътрудничество. 

В миналото Де Хеа бе желан от Реал Мадрид, но изглежда тази страница е затворена, след като „белите“ привлякоха Тибо Куртоа през лятото на 2018 година.  Испанският национал обаче попада в полезрението на Ювентус.

Още новини: 

Де Хеа: 8 поредни изненади не стигат, искаме друго

Героят за Ман Юнайтед - Давид де Хеа