Постигналият най-големи успехи в 21-и век български футболист – Димитър Бербатов, анализира предстоящия дуел между Тотнъм Хотспър и Манчестър Юнайтед. Берба игра и за двата тима в хода на кариерата си и призна, че иска да гледа солиден мач, който да не бъде скучен в студиото на DIEMA SPORT 2.

„Добре съм и гледах Лестър и Уест Хем. Критиката винаги ще бъде в Юнайтед, докато Юнайтед не вземе титлата на Англия. С това са свиканли всички, свързани с отбора. Това няма да има разлика, докато не се случи това. Оле има пълната подкрепа и най-вероятно нещата вървят в бавна посока с малки крачки. За мен това не е успех в отбора, но да не забравяме, че са в Лига Европа и имат шанс за трофей. Ако го вземат, сезонът ще бъде успешен”, каза Берба.

„Странни са статистиките на Ман Юнайтед. Факторът домакинство не играе такава роля. За мен е изненада как се представят в домакинствата и гостуванията. Тези победи показват, че Юнайтед гостува и отива да побеждава. В крайна сметка, дали домакин, дали гост – трите точки са три точки и трябва да бъдат спечелени”, продължи българинът, играл за „червените дяволи”.

„В днешно време всеки има право на мнение, както става ясно. Всички сме експерти във футбола. Всеки иска бързото печелене на трофей, слава и медали. Всичко да става възможно най-бързо. Някои не харесват Моуриньо като човек и мениджър. Сезонът не е свършил, нека изчакаме. Ако не успеят да вземат трофей или свършат в Топ 4, тогава може да се каже, че сезонът е провал. Стискам палци най-вече за този трофей. Той е по-важен за Тотнъм, отколкото Шампионска лига, защото те имат нужда от купа”, смята Бербатов.

„Мисля, че има много прилики, отколкото разлики между Рашфорд и Грийнууд. Те са много млади, а Рашфорд на 23 години е опитен. Някои футболисти на по 35 нямат такъв опит. Намира се на точното място, точните футболисти и среда. Винаги ще има разклонения по пътя към успеха, но ако не отделя поглед от целта – да играеш за Юнайтед и да се превърнеш в легенда, той е на точното място и ще успее. Рашфорд мисля, че може да постигне много повече. Сега вече съм фен, гледам отстрани. Нервирам се, ядосвам се. Когато си така, отборите паднат 1:6 и си казваш – „Ще ги смачкаме следващия мач”. При футболистите е по-различно. Той ще помни какво е станало, но емоцията ще е по-различна. Ще искаш просто да победиш”, анализира българинът.

„Надявам се да не бъде скучен мач, и докато гледам да си кажа – „браво”. Аз съм и за двата отбора, няма как в случая. Не винаги става обаче. Тактическата битка е най-важна за треньорите. Надявам се, че като се настройваш за скучен мач, то отборите могат да те изненадат. В крайна сметка ще видим кой ще победи, защото стискам палци да стане силен мач”, завърши Димитър Бербатов.