Миналата седмица Димитър Бербатов заяви намерението си да се върне в националния отбор на България. Не е изненада, че сега голмайсторът липсва от състава за контролата с Унгария. Този мач е за пробване на млади футболисти, не за него. Но е важно Митко да се върне в отбора за квалификациите наесен.

Да, футболистът на Манчестър Юнайтед изостави националния тим в трудна ситуация и отнесе много критики, включително и от нас. Но в крайна сметка кой от големите ни футболисти не е бил в подобна ситуация? Да си припомним Стоичков, Лечков, в по-ново време Стилиян Петров напускаха отбора под въздействието на емоции, но после се връщаха.

От друга страна националният отбор в момента е на такова дередже, че не може да си позволи да откаже на футболист на Юнайтед. Ако ще не резерва, ами само топките да носи на базата в Карингтън, играч на „червените дяволи“ може да бъде само от полза на трикольорите. Та повечето футболисти от сегашния национал въобще не са ритали топката на запад от Калотина.

Така че, не трябва да има колебание да се върне ли Бербатов или не. Дори минута да не е играл в Юнайтед, пак ще е от полза. Пък току-виж от лятото има нов отбор и играе редовно.