Интересна задочна битка на влияние се зароди между халфа на Манчестър Юнайтед Маруан Фелаини и защитникът на Пари Сен Жермен Давид Луис. Какъв е проблемът помежду им? Неговото име е Анхел ди Мария, а причината – че всеки от играчите иска аржентинеца в своя отбор.

Както се знае, рекордната покупка в историята на „червените дяволи“ съвсем не направи запомнящ се дебютен сезон в английския футбол, а на Острова твърдят, че той вече напира да напусне. ПСЖ е основният кандидат за подписа му, като шампионът на Лига 1 го искаше още миналото лято, когато Реал търсеше купувач.

Фелаини подчерта, че Ди Мария си остава страхотен футболист въпреки неудачите си в момента, а в трансферната война го замеси френска телевизия, според която белгиецът описва съотборника си като идеално попълнение за ПСЖ. „Аз казах, че Ди Мария ще бъде отличен трансфер за всеки клуб, тъй като той е страхотен играч. Също така подчертах, че ако съм на негово място, ще остана в Манчестър Юнайтед“, обясни Фелаини.

Медиите във Франция обаче продължиха да търсят интриги по тази линия и стигнаха до защитника на ПСЖ Давид Луис, който беше съотборник на Ди Мария в Бенфика. „Ако той дойде при нас, ще бъде чудесно. Той е страхотен. Дали съм говорил с него? Е, това е лично“, загадъчно сподели бразилският национал.