Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал определено не страда от липса на самочувствие, макар и самият да призна, че има да изпълнява високи очаквания. При все това той заяви, че се счита за един от най-добрите наставници на планетата.

Болшинството фенове на „червените дяволи“ едва ли споделят подобно мнение дори и предвид задаващия се финал за ФА Къп срещу Кристъл Палас. Евентуален трофей донякъде ще спаси честта на Юнайтед, но по-важната цел бе класиране в Шампионската лига, откъдето през този сезон тимът изхвърча срамно още в груповата фаза.

„Много се радвам, че съумях да дам на феновете един финал. Очакванията към нас са твърде високи“, отчете Ван Гаал. „Намираме се в преходен период. Не е толкова лесно. Трябва да отговорим на очакванията пред най-големия клуб в света.“

„Аз съм треньор, мениджър, който предпочита да има определен авторитет пред играчите. Всеки ден обаче те четат, че ще бъда уволнен, така че какво ли си мислят за мен? Как мислите – дали те биха искали да следват съветите ми, ако съм представян като г-н Никой?“

„Аз със сигурност обаче не съм никой. Много съм арогантен. Аз съм един от най-добрите мениджъри в света. Когато медиите вече 6 месеца пишат, че ще ме уволнят, аз мога да се справя с това. Не е ново за мен, нито за играчите. И при все това не е лесно“, завърши Ван Гаал.