Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е взел твърдо решение да търси реализация като мениджър на друго място заради отношението на клуба към него, пише вестник „Дейли Мирър“.

Късно в понеделник вечерта „червените дяволи“ се разделиха с досегашния си наставник Луис ван Гаал, а в знак на солидарност към него Гигс също си събра багажа от „Олд Трафорд“. Със сигурност решението на рекордьора по мачове за Юнайтед ще бъде дълго обсъждано от феновете, които се надяваха един ден да го видят на треньорската скамейка като пълноправен наставник.

В последните 29 години Гигс беше неизменно свързан с клуба, който води накратко като временен мениджър в края на сезон 2013/2014. Той пое юздите веднага след уволнението на Дейвид Мойс и в четирите заключителни мача от кампанията заиса 2 победи, 1 равенство и 1 загуба.

Моуриньо пое на път към Манчестър

Много пъти ръководни фактори в клуба, в това число и Ван Гаал, говореха и намекваха, че уелсецът ще получи шанс да води любимия си тим. Това обаче явно няма да се случи сега, тъй като всички индикации сочат Жозе Моуриньо за наследник на холандеца. Така за втори път поред 42-годишният Гигс бе подминат при избора и самият той е приел това доста тежко.

Затова младият специалист е решил сам да кове своя път в треньорството и се е решил да опита късмета си на друго място. Гигс дори е отхвърлил предложение от Юнайтед за нов договор, тъй като повече не желае да работи в сянка.

В кариерата си на футболист легендарното крило има 963 мача за Юнайтед, в които вкара 168 гола.