Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо почна да засипва с похвали новото попълнение в тима и свой стар приятел Златан Ибрахимович. 

Според португалския специалист 34-годишният швед създава изключително благоприятна атмосфера за работа вътре в отбора и помага страшно много на всички играчи. 

"Може би в Златан виждате най-вече голямото его и голямата самоувереност, но той успява да пренесе положително това върху всички в клуба", каза Моуриньо. "Златан е фантастичен играч, който може да върши всякаква работа на терена, не само да бележи голове. Макар че тренира с нас само от няколко дни, влиянието му върху всички вече се усеща. Той притежава нещо, което аз наричам "функционална емпатия" - способността му да създава връзки с всички, които му се доверят", добави португалецът. 

По всяка вероятност Ибрахимович ще дебютира за Манчестър Юнайтед тази вечер в контролата с турския Галатасарай, която ще се проведе в шведския град Гьотеборг. Официалният дебют на Ибрахимович, както и на самия Моуриньо начело на Юнайтед, ще бъде на 14 август, когато "червените дяволи" започват новия сезон във Висшата лига на Англия с мач срещу Борнемут./БТА