Мениджърът Луис ван Гаал напусна видимо разтревожен и притеснен терена на "Олд Трафорд" след домакинското равенство на Манчестър Юнайтед 0:0 срещу ПСВ Айндховен, с което битката за класиране на осминафиналите от група "В" на Шампионската лига се завърза допълнително.

Юнайтед се нуждаеше от три точки за квота, но не стигна до тях и ще трябва да преследва победа в Германия срещу Волфсбург.

"Резултатът е разочароващ. Можехме на няколко пъти да вкараме и да затворим мача, но не успявахме да го направим. Направихме много пропуски най-вече през първото полувреме, а през второто видяхте и пропуска на Джеси Лингард. Той изигра много силен мач, но като цяло нашият отбор не се представи на нужното ниво. Нещата не се промениха и след почивката. В крайна сметка резултатът е 0:0 и сме разочаровани, защото сега трябва да гоним задължителна победа във Волфсбург, а там няма да бъде лесно. Хубавото е това, че в момента играем по-добре като гости", каза Луис ван Гаал.

"Футболистите ни са хора. Тяхната игра зависи от редица фактори като настроение, форма и съперник. В момента сме на второ място и то дава право на класиране, но предстои труден мач във Волфсбург. Със сигурност щеше да ни бъде по-леко, ако бяхме спечелили квота за осминафиналите още днес (б.пр- в сряда вечер), но можем да го направим и в следващия мач. Вече победихме веднъж Волфсбург, защо да не го направим и втори път?", добави мениджърът на "червените дяволи".

Кой се класира за Топ 16 в Шампионската лига?

Манчестър Юнайтед вкара само пет гола през месец ноември, което силно тревожи Ван Гаал: "Разбира се, че съм притеснен, но това е временно. При нас това не е резултат от лоша или пък добра игра. Днес можехме да вкараме три гола и не успяхме, но пък в следващия мач можем да го направим от нищото. Това е футболът".

Ситуацията в група "В" е много сложна, след като ПСВ Айндховен измъкна точката от Манчестър Юнайтед. Англичаните водят именно с толкова на холандците преди гостуването си във Волфсбург, като момчетата на Филип Коку играят срещу ЦСКА Москва у дома.

"Беше много важно да вземем поне точка днес, след като Волфсбург победи. Знаехме, че щеше да бъде много трудно да излезем от тази група, ако не успеем. Равенството ни даде възможност да се класираме напред и и ние ще се опитаме да се възползваме, но няма да бъде лесно. Сами можете да видите, че разликата между четирите отбора не е кой знае колко голяма. За всяка точка трябва битка, а ние свършихме тази работа на два пъти у дома по перфектен начин. Просто трябва да го направим и трети път", каза Коку./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS