Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън и капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни са най-богатите спортисти във Великобритания, сочи проучване на вестник "Дейли Телеграф". Все пак пилотът е по-богат от футболиста. 

Състоянието на състезателя на Мерцедес се изчислява на 88 млн. паунда, докато играчът на "червените дяволи" е натрупал по сметките си 72 млн. паунда. В Топ 10 на класацията има още шестима други футболисти. 

Следващият представител на Премиършип е пети в подреждането. Това е ветеранът в състава на Куинс Парк Рейнджърс Рио Фърдинанд, чието богатство се изчислява на 44 млн. паунда. Веднага след него са капитанът на Ливърпул Стивън Джерард и мениджърът на Челси Жозе Моуриньо. 

Ветеранът в състава на мърсисайдци, който си тръгва от "Анфийлд" след края на сезона, има 42 млн. паунда по сметките си, докато португалецът е с 40 млн. Веднага след тях е бившият английски национал Франк Лампард с 39 млн. паунда. 

Десетката се затваря от легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс и мениджърът на Арсенал Арсен Венгер. Тяхното състояние се изчислява на 38 млн. паунда. Първият спортист извън Топ 10 е баскетболистът Луол Денг. 

Иначе третият и четвъртият в това подреждане са голфъри - Рори Макилрой и сър Ник Фалдо. Извън десетката пък остават имена като тенисиста Анди Мъри и пилота от Формула 1 Дженсън Бътън.