Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Маруан Фелайни похвали методите на работа на мениджъра Луис ван Гаал и ги сравни с тези на предшественика му Дейвид Мойс, които били твърде меки. Фелайни, който бе взет именно от Мойс срещу сумата от 27 милиона лири от Евъртън в началото на миналия сезон, имаше труден първи сезон на "Олд Трафорд" и често оставаше на пейката, но през този е почти неизменен титуляр. 

"Ван Гаал е много стриктен, но се нуждаем от точно такъв човек. През миналия сезон не се представяхме добре, пропуснахме да се класираме и в Европа. Нуждаехме се от треньор, който да ни помогне отново да стъпим здраво на краката си", каза белгийският халф. 

Според Фелайни, ако е искал да бъде успешен, Мойс е трябвало да бъде по-твърд към играчите, както е Ван Гаал. 

"Ван Гаал ми каза следното: ако подобриш представянето си, ще бъдеш титуляр. Той не се колебае да те извади от състава, ако не се представяш достатъчно добре. За щастие досега такова нещо не ми се е случвало", сподели полузащитникът. 

По думите на Фелайни точно тази увереност, която му е дал Ван Гаал е в основата на солидното му представяне през сезона и превръщането му в основен играч състава на Манчестър Юнайтед. /БТА