Колумбийският национал Радамел Фалкао разкри, че би бил щастлив да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед и отвъд настоящия сезон. Това обаче няма да се случи при каквито и да е условия, като нападателят е притеснен от игровото време, което получава на „Олд Трафорд”.

„Червените дяволи” положиха много усилия, за да привлекат футболиста на Монако под наем в последния ден от трансферния прозорец. В договора между двете страни е залегнала и откупуваща клауза на стойност 43,5 милиона паунда. Дотук обаче бившият голаджия на Порто и Атлетико Мадрид не оправдава съвсем очакванията, като има 1 гол в 11 мача за тима.

„Аз съм много щастлив в този град, в този клуб и се наслаждавам на времето си. Наистина искам да остана”, коментира Фалкао. „От моя гледна точка бих искал да продължа, но очевидно трябва да анализирам ситуацията.”

„Трябва да видя дали ще играя повече и да се съобразя с решението на борда”, допълни южноамериканецът, който не се разписвал от 5 октомври насам.

„Всеки футболист иска да играе, никой не е щастлив, когато не го прави, когато е на пейката. В мига, в който получа шанс – без значение дали за 5, 10, 20 или 90 минути, трябва да давам най-доброто. Чувствам се готов за момента, в който ще потрябвам на тима. Дали съм говорил с Ван Гаал? Двамата си общуваме много. Той има философия, която уважавам. Получих контузия и трябва да изчакам шанса си. Засега не получавам много минути, но съм сигурен, че ще имам повече шансове за напред”, допълни Фалкао.