В Манчестър Юнайтед са уверени, че ще привлекат защитника Матайс де Лихт за сумата от около 50 милиона евро (40 + 10 под формата на бонуси), след като лично мениджърът Ерик тен Хаг има желание отборът му да се подсили с бранителя на Байерн Мюнхен.

Нидерландският специалист е разговарял със своя сънародник, за да очертае плановете си за него в Юнайтед. Както е известно, по-рано този месец „червените дяволи“ подновиха договора на Тен Хаг с една година, което означава, че 54-годишният треньор ще остане на „Олд Трафорд“ през следващите два сезона.

Тен Хаг е уверил пред Де Лихт, че ще остане начело на Ман Юнайтед. Защитникът игра под негово ръководство в Аякс и сега е решен да форсира трансфера си след края на Европейското първенство. Байерн не иска да се разделя с 24-годишния бранител, но пък няма да застава на пътя му, ако Юнайтед плати исканата сума.

В същото време, италианският журналист Фабрицио Романо пише, че „червените дяволи“ са получили „зелена светлина“ от още един нидерландски национал, освен Де Лихт, в лицето на Йошуа Зиркзее. И двамата футболисти са говорили с Тен Хаг и са дали своето одобрение за преминаване на „Олд Трафорд“. В следващите дни се очаква сделките да бъдат завършени и на ниво клубове.