Ужасни новини, свързани с футбола в Аржентина долетяха. Бившата футболистка на Флоренция Сузана Гинаса, е била убита преди няколко дни от нейния съпруг, след което той се е самоубил в апартамента им. Флоренция беше на 30 години и играеше за Атлетико Архентино, а мъжът, отнел живота ѝ, оставил ужасно съобщение на прозореца след кошмарната сцена.

„Обадете се на полицията, децата са сами вкъщи“.

Бившият ѝ съпруг – Агустин Ното, е пребил и удушил нещастната жена, докато техните деца са си играли в съседната стая. Преди да посегне и на своя живот, той оставил въпросното съобщение на прозореца.

Двамата им сина на пет и седем години са си играли на PlayStation по време на престъплението. Твърди се, че по-големият е почукал на вратата на стаята, в която е извършено убийството, но тя била заключена и никой не отворил. След това малчуганът излязъл на двора, за да търси родителите си.

По-късно съсед видял съобщението на прозореца и се е обадил на органите на реда, които пристигнали скоро на мястото. Когато разбили вратата, открили жената да лежи нещастната жена облята в локва кръг, а до нея в стаята било безжизненото тяло на убиеца. Аутопсията е установила, че жената е починала от задушаване.

Флоренсия даде сигнал за насилие от съпруга си през ноември миналата година и му е била наложена ограничителна заповед, която той е спазвал до фаталната вечер, когато отнема живота на футболистката.