Рекордната за Манчестър Юнайтед покупка Пол Погба пак стана основна мишена за критики след поражението от Нюкасъл с 0:1 от Висшата лига. Доста от анализаторите на Острова побързаха да упрекнат френския национал, че отново не е оправдал очакванията да бъде лидер на терена.

„Червените дяволи” допуснаха втора загуба в последните си 3 шампионатни срещи, като както срещу Тотнъм, и сега Погба попадна под кръстосания огън. Между двата злополучни мача Юнайтед победи Хъдърсфийлд у дома, като в този двубой струващият 89 милиона паунда полузащитник бе оставен показно на скамейката.

Бенитес за вратаря си: Да пусне лотария!

Греъм Сунес си позволи доста драстични изказвания за представянето на Погба срещу Тотнъм. Според бележития бивш играч на Ливърпул френският халф през повечето време „е тичал като ученик, който гони топката на детска площадка”. Срещу Нюкасъл очевидно французинът отново не впечатли дори мениджъра си, който в 66-ата минута го замени с ветерана Майкъл Карик.

Въпреки този факт Моуриньо не бе в настроение да коментира изказванията на Сунес, касаещи двубоя с Тотнъм. „Питайте Сунес какво е имал предвид. Той направи тези изказвания, така че отговорността си е негова, не моя”, каза Специалния.

Жозе за Нюкасъл: Красота! Бориха се като животни!

„Смених го, защото исках да виждам по-добро представяна в първата фаза от атаките ни срещу такъв компактен съперник. Опитах да постигна това с простотата, която осигурява Майкъл Карик при разиграването, а в същото време като изтегля Алексис Санчес в зона по-близо до Лукаку. Той трябваше да бъде нещо като втори нападател.”

„Нямах късмет, защото секунди преди смяната те вкараха гол и знаех, че срещу себе си ще имам един различен Нюкасъл.”

„Представянето на Погба? Аз не давам индивидуални оценки”, добави Моуриньо.