Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се прояви като изключителен кавалер след загубата на своя тим с 0:1 от Нюкасъл във Висшата лига. Португалецът засипа с комплименти „свраките” за тяхното представяне и по никакъв начин не омаловажи победата им.

Първият гол на Мат Ричи за първенство през сезон 2017/2018 се оказа достатъчен за храбрия отбор на домакините, чийто вратар Мартин Дубравка направи изключително силно представяне.

Люти "свраки" накълваха Манчестър Юнайтед

„Те се бориха като животни, надявам се приемат думите ми като комплимент”, заяви Моуриньо. „Боговете на футбола бяха на тяхна страна. На нас днес просто нямаше как да ни се получи. Нюкасъл даде това, което имаше, а също и онова, което нямаха, за да спечелят. Това е красотата на футбола.”

„Те се бориха за своята точка, това им беше целта. Ние допуснахме грешка в защита и те вече водеха в резултата, като не мислеха за нищо друго. Те дадоха живота си, за да опазят своята мрежа суха.”

Бенитес за стража на тима си: Да пусне лотария!

„Моята присъда е, че можехме да играем тук и 10 часа, като пак нямаше да вкараме. Нюкасъл игра и се отбранява с цената на своите животи. Те се възползваха от наша дефанзивна грешка. Очевидно съдбата не бе на наша страна. Чувството при тях трябва да е невероятно, след като дадоха всичко на терена.”

„Какво ни липсваше ли? Да вкараме гол. Имахме шансовете си при 0:0. Алексис Санчес бе сам срещу празната врата, а после имахме безброй възможности в последните 20-25 минути. Двойният пропуск на Марсиал в заключителните мигове беше невероятен”, допълни Моуриньо.