Юношеските ни национали до 19 години загубиха с 0:2 от Босна и Херцеговина на старта на европейските квалификации. Срещата се проведе в Албена, но заради форматът на квалификациите Босна и Херцеговина бе символичен домакин. Съперникът откри резултата в 35-ата минута чрез Филип Чуич, а пет минути по-късно Димо Кръстев си изработи директен червен картон и напусна терена. 

През втората част Босна и Херцеговина изцяло пое инициативата, а с човек по-малко България U19 трудно успяваше да се противопостави. При оставащи 20 минути от мача подарихме дузпа на противника, а Чуич не сбърка от бялата точка и оформи крайното 2:0. 

На тима ни предстои мач срещу Черна гора на 13 ноември, а три дни по-късно е последната среща от Група 6 с Република Ирландия. 


Срещата започна спокойно, като и двата отбора опитваха да изграждат постепенни атаки, но без успех. След 15 минути игра босненците се посъбудиха и поеха инициативата, принуждавайки нашите момчета да се защитават. 

В 24-ата минута Никола Илиев засече добро центриране в наказателното поле, но не успя да стреля точно. Две минути по-късно се получи разбъркване в наказателното поле на противника. Топката се озова в краката на Димо Кръстев, който стреля, но право в ръцете на Шахинович. 

След 35 минути игра Босна и Херцеговина поведе в резултата, след като противникът получи правото да изпълнява свободен удар. Кърджалич центрира и прати топката към Филип Чуич, който се възползва от лошата ориентация на "лъвчетата" и прати топката във вратата на Андонов. 

В края на първата част положението за "лъвчетата" стана още по-тежко. Капитанът ни Димо Кръстев си изкара глупав червен картон, след като изнервен от единоборството с Чуич, удари без топка Шакота. 

След подновяването на играта Велислав Боев отправи страхотно извеждащо подаване към Никола Илиев, който обаче бе добре затворен от съперник и не успя да продължи атаката. Малко след това футболистът на италианския гранд Интер стреля директно от пряк свободен удар, но прати топката извън очертанията. 

Малко преди час игра защитата върна рисково към Иван Андонов, който не се намеси по най-добрия начин, но за наш късмет Босна и Херцеговина не се възползва. Натискът на босненците продължи и в 61-ата минута съперникът ни нацели и страничния стълб. 

в 68-ата минута Андонов излезе неразчетено и подари дузпа на босненци. Зад бялата точка застана авторът на първото попадение - Филип Чуич, и въпреки, че стражът на Фиорентина разчете ъгъла, не успя да се намеси и пусна второ попадение в мрежата си. 

В една от редките ни възможности Стилиян Добрев се възползва от грешка на противника и се пребори за топката, след което бе фаулиран. Никола Илиев се зае с изпълнението и потърси близкия ъгъл на вратата, но стената скочи и се справи с опасността. 

Това бе и последното по-интересно положение от двубоя. Така Босна и Херцеговина грабна трите точки, с които окупира второто място. Водач във временното класиране в групата ни е Ирландия, която по същото време надви Черна гора с 3:0. 


Босна и Херцеговина U19 - България U19  КР 2:0 
1:0 Филип Чуич 35'
2:0 Филип Чуич (д.) 69'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Босна и Херцеговина U19: 1. Шахинович, 2. Юсич, 6. Шукилович (к), 17. Цветинович, 16. Капетанович, 10. Мехмедович, 8. Гъргич, 7. Кърджалич, 15. Шакота, 9. Кахвич, 11. Чуич 

Треньор: Ивица Барбарич 

България U19: 1. Иван Андонов, 2. Велислав Боев, 3. Мартин Христов, 6. Димо Кръстев (к), 17. Мартин Стойчев, 7. Мартин Сораков, 8. Станислав Дюлгеров, 15. Мартин Георгиев, 11. Мирослав Маринов, 10. Никола Илиев, 9. Йоан Борносузов

Треньор: Ангел Стойков 

Съдия: Денис Шурман, Украйна 
Стадион: "Албена"